donderdag 21 januari 2016

Open brief 001



Dag Dirk,
we bieden je een gratis reclame-plaatsje voor je logo aan op de Trailer - mobilhome vind ik zo'n lelijk woord - van 'O LIMPO rio 2016'.
Zoals je weet gaan we in de lente met die Trailer een flesje water halen op de Olympusberg in Griekenland om het bij de start van de zeilcompetitie van 'rio 2016', de Olympische Spelen, ritueel uit te gieten in de sterk vervuilde postkaart-baai van Rio de Janeiro.

Kunst mag je niet uitleggen, het zal wel duidelijk zijn dat onze eco-interventie/performance 'O LIMPO rio 2016' en jouw 'WERISTER' project in hetzelfde bedje slapen. Een blok steenkool uit de mijn van Werister terug onder de grond steken of een flesje zuiver water van de Monte Olimpo in de vervuilde zee-baai gieten lijken, qua impact en minimalisme sterk op elkaar. Jij hebt het over die verdomde CO2 uitstoot van fossiele brandstoffen, wij over het belang van water op onze planeet.
Onze performances verschillen, jij doet het casual, bijna verborgen, wij gaan in de spotlights staan.

De Trailer van 'O LIMPO rio 2016' rijdt vanuit België in korte etappes, afstanden die de professionele wielrijders op één dag aankunnen, naar Griekenland. Onderweg filmen en fotograferen we items die met afval, water en de milieu-problematiek te maken hebben en leggen we contacten met mensen die op hun manier iets duurzaam doen voor onze planeet.
We gaan aleatoir rivieren volgen, Schelde, Rijn, Donau, we zien wel, we gaan onze route laten bepalen door wat zich onderweg aanbiedt. Als het boeiend wordt blijven we een of meerdere dagen ter plaatse.

Op de Trailer kunnen sponsors hun logo kwijt, jij krijgt een gratis plekje en misschien nog meer. Als je wil kan je met een Werister-steenkool blok een eindje mee, misschien tot aan de Rijn-bedding waar we de steenkool samen onder de grond kunnen steken. Als je wil nemen we er één of meerdere mee en kunnen wij die blokken fossiele energie op symbolische plekken aan moeder aarde terug geven. We hebben nog tijd om het uit te werken, wij gaan pas in de lente naar de Monte Olimpo. Februari en maart werkt 'O LIMPO rio 2016' opnieuw in Brazilië, maar met Skype is dat geen probleem.
We houden elkaar op de hoogte.

CU soon
Abraço
John en Andréa Luna



Geen opmerkingen: